1 2 3 4
ShowcaseImage

Kartingauton rungoissa on monenlaisia säätöjä, joilla auton käyttäytymistä voidaan säätää. Rungon säädöillä voidaan vaikuttaa merkittävästi kierrosaikaan. Paljon enemmän kuin esim. moottorilla. Ja mikä parasta, rungon säätämisellä saadut kierrosajan parannukset eivät maksa mitään. Hyvällä auton ajettavuudella voidaan vähentää kuljettajan virheet minimiin, mikä parantaa suoritusta pitkissä vedoissa merkittävästi. Seuraavassa on kerätty vinkkejä eri lähteistä erilaisiin ongelmiin ja selitetty muutamia peruskäsitteitä rungon säädöistä.

Nyt kun takarenkaiden suoja on tullut pakolliseksi kaikkiin luokkiin, niin on hyvä muistuttaa muutamasta siihen liittyvästä asiasta.

Varsinkin fossiiliautoissa takarenkaiden suojasta on tullut uuden leveyden määrittävä tekijä. Tästä johtuen on hyvä muistuttaa renkaiden leveydestä suhteessa takarenkaiden suojaan. Seuraavassa on esitettu vaatimukset tässä suhteessa

Moni on joutunut leventämään takapään leveyttä lisättyään runkoon uusien sääntöjen mukaisen takarenkaiden suojan. Tämän seurauksena myös sivukatteita voidaan joutua leventämään. Seuraava kuva kertoo säännön sivukatteiden leveydestä suhteessa renkaiden leveyteen.

Varsinkin fossiiliautoissa pakokaasu voi polttaa takarenkaiden suojan pilalle. Tämä onkin syytä suojata tätä vastaan esimerkiksi teippaamalla se alumiiniteipillä pakoputken pään kohdalta. Jos pakoputken pää on lähellä takarenkaiden suojaa, niin pelkkä alumiiteippi ei välttmättä riitä estämään palamista, joten siinä tapauksessa on hyvä käyttää teipin lisäksi jotain muutakin apuna.