1 2 3 4
ShowcaseImage

Fossiilisarja

Fossiilisarja voit ajaa joko yksilöna tai joukkueena. Yleensä kilpailussa ajetaan kolme lähtöä. Yksi lähtö on noin kestoltaan noin 15min. Suurimmassa osassa kilpailuista ei ole aika-ajoja vaan kilpailuihin startataan ns. englantilaisen lähtöjärjestelmän mukaisessa järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen joukkueen lähtöpaikkojen summa on yhden tarkkuudella sama. Jokaisen lähdön sijoituksesta saadaan sijoituksen mukainen pistemäärä. Kolmesta lähdöstä vähiten pisteitä kerännyt joukkue on kilpailun voittaja. Kauden aikana ajetaan myös kilpailuja, joissa lähtöjärjestys määräytyy aika-ajojen mukaan. Katso tarkemmat kilpailukohtaiset kuvaukset säännöistä.

Auton ja kuljettajan minimipaino on 160kg. Sarjassa ei ole enää minkäänlaista joukkuekohtaista ikärajaa. Ainoa ikään liittyvä rajoite on minimi-ikä 18-vuotta.

Fossiliautojen moottori on Raket 120. Moottorissa on 14 hp. Runkona autoissa voidaan käyttää mitä tahansa lajiin valmistettua runkoa. Moottoriin sallitut muutokset on rajattu tarkasti luokitustodistuksessa.

Rotax Max Aluesarja

Myös Rotax Max aluesarjassa voi ajaa joko yksilönä tai joukkueena. Aluekilpailuit eivät ole varsinaisia aikuisharrastekilpailuja vaan samoissa lähdöissä ajavat myös Rotax Max Junior kuljettajat. Rotax Max Junioreiden minimi-ikä on 13 vuotta ja Rotax Max luokan 16 vuotta. Tässä sarjassa moottorin  tulee olla kunkin luokan luokituksen mukaisia. Itse kilpailut ajetaan fossiilisarjan yhteydessä ja lähtötavoissa noudatetaan samaa systeemiä kuin fossiilisarjassa.