1 2 3 4
ShowcaseImage

Aikuiskarting on nimensä mukaan aikuisille kartingharrastajille tarkoitettu kilpailumuoto. Lajiin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajitaustaa. Oulussa ajetaan Fossiili- ja Rotax Max -sarjoja. Näihin sarjoihin pääset mukaan pienellä rahallisella panostuksella. Lisäksi yhteistyössä Rovaniemen fossiilien kanssa on järjestetty North Cup sarja Raket120 autoille, jossa ajetaan Oulun lisäksi Rovaniemellä ja Haaparannalla.

Lähde mukaan yksilönä tai perusta joukkue kavereiden kesken ja tule mukaan aikuiskartingiin! Lue lisää tältä sivustolta ja ota yhteys OFK-125 ry:n, niin autamme mukaan lajiin!

Tältä sivulta löydät perustietoa sinulle sopivista luokista ja siitä mitä tarvitsen harrastamiseen. Lisäksi sivulta löytyy suuntaa antavia lukuja kustannuksista.

sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Oulussa ajetaan kahta eri aikuiskarting-sarjaa, Fossiilisarjaa ja Rotax Max aluesarjaa.

Fossiilisarja on tarkoitettu 1-3 henkinlön (joukkueessa voi olla enemmänkin kuljettajia, mutta yhdessä kilpailussa max on kolme) kokoisille joukkueille, jonka kuljettajien tulee olla vähintään 18 vuoden ikäisiä. Yksi lähtö on kestoltaan noin 15min. Fossiilisarjaa ajetaan n. 14 hevosvoimaisilla Raket 120 moottoreilla.

 

Rotax Max aluesarjan joukkue voi koostua myös 1-3 henkilöstä. Rotax Max sarjaa ajetaan noin 30 hevosvoimaisilla Rotax moottoreilla (Junior Maxissa on vähemmän tehoa) Aikuisharrastajien lisäksi tässä luokassa voivat olla mukana Junior Max kuljettajat. Rotax Max luokan minimi-ikä on 16 ja Junior Maxin minimi-ikä on 13 vuotta.

Kilpailutapahtumiin pääsee mukaan, kunhan seuraavat perusasiat ovat kunnossa:

  • Autourheiluseuran jäsenyys
  • Lisenssi
  • Sääntöjen mukainen kalusto
  • Vaatimusten mukaiset ajovarusteet
  • Säännöt selvillä

Kovimmat rahalliset panostukset joutuu tekemään harrastusta aloitettaessa, kaluston ja varusteiden hankinnasta johtuen. Näiden pakollisten hankintojen jälkeen kulut kuitenkin tipahtavat merkittävästi, eikä aikuiskartingsarjoihin osallistumiseen tarvita vuosittain kovinkaan suuria summia rahaa.  Joukkueen kauden aikana käyttämä rahamäärä riippuu tietenkin jonkinverran ajomääristä ja mahdollisesta epäonnesta.